Leapsa: rutina mea de ingrijire a tenului

Leapsa: rutina mea de ingrijire a tenului

Am fost provocată de Andreea, aka Tomata cu Scufiță, așa cum probabil o cunoașteți, să scriu despre rutina mea de îngrijire a tenului.

Găsiți mai jos răspunsurile mele la întrebări, cu toate că mi se pare că nu urmez o rutină foarte complexă, ci doar câțiva pași care mi se par esențiali.

1. Descrie rutina ta de îngrijire în 5 cuvinte.

Dimineața: spălat, loțiune micelară, cremă hidratantă.

Seara: demachiere, gel de curățare de la Gerovital Plant, cremă hidratantă.

2. Care este tipul tău de ten?

În cazul meu depinde, iarna am tenul destul de uscat și din motivul ăsta abuzez de crema hidratanta. În schimb vara tenul meu are tendințe de îngrășare și de obicei încep să folosesc o cremă pentru ten normal sau gras, în funcție de cum se prezintă situația.

3. Care este cel mai bun inamic împotriva coșurilor?

Produsul meu minune, ieftin și bun, după cum ziceam și pe blogul Andreei, este masca de față cu argilă Mint Julep Masque, de la Queen Helene. E destul de faimoasă masca aceasta pe Youtube, asta în cazul în care urmăriți canale de beauty. Din păcate nu știu dacă se poate cumpără de la noi din țară, mie mi-a adus mătușa din Canada o provizie serioasă care să îmi ajungă o perioadă bună de timp.

O aplic o dată pe săptămână seara și o las aproximativ 20 de minute. După ce mă spăl pe față îmi simt tenul fin ca un fund de bebeluș, plus că usucă foarte bine coșurile existente.

4. Care este produsul tău preferat de îngrijire a tenului?

Produsul meu preferat este loțiunea micelara. De când am descoperit produsul acesta îl folosesc atât pentru demachiarea feței, cât și pentru demachiarea ochilor. Uneori folosesc loțiunea micelara de la Bioderma, mai ales atunci când găsesc oferta de 1+1 din farmacii. Folosesc însă și loțiunea de la Garnier, care însă mi se pare că usucă mai mult tenul.

5. Șervețele demachiante, da sau nu?

Nu. Am încercat mai multe tipuri, însă nu suport cum îmi simt tenul imediat după ce le folosesc.

6. Toner, da sau nu?

Nu mai folosesc toner de când utilizez loțiunea micelară.

7. Produse high-end pentru ten sau produse high-end de machiaj?

În general nu investesc foarte mulți bani nici în creme, nici în machiaje, însă dintre cele două categorii am cumpărat mai degrabă produse de îngrijire high end, pentru că am văzut diferența pe care o poate face o cremă bună.

8. Care e cel mai ciudat produs pe care l-ai folosit pentru îngrijirea tenului tău?

O singură dată mi-am făcut o mască ce conținea ou crud, posibil și banană, sincer nu îmi mai amintesc bine, pentru că eram în liceu. Țin minte însă că mi s-a întărit complet pe față și tata făcea glume pe seama mea, cum că dacă aș băga capul în cuptorul cu microunde, aș putea face o omletă cu oul de pe față.

9. Care sunt cele mai bune sfaturi pentru un ten frumos?

Să nu îl abuzezi și să nu îl neglijezi, adică să nu îl lași cu machiaj pe față seara înainte să mergi la culcare. Să fii blândă cu el, să nu îl freci cu disperare nici când te demachiezi, nici când te speli pe față. Și din când în când, să îl mai lași să respire.

Și acum partea în care trebuie să dau leapșa mai departe: păi le-aș provoca pe Mara și pe Nina, pentru că sunt curioasă să le aflu secretele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *