Nebunia sosului Sriracha si copiile existente in piata

Nebunia sosului Sriracha si copiile existente in piata

De cativa ani s-a raspandit in toata lumea nebunia sosului Sriracha, un sos iute ce contine o pasta de ardei chilli, otet, usturoi si sare.

Conform fondatorului Huy Fong Foods, cel care a lansat prima data pe piata din SUA acest sos, denumirea de Sriracha provine de la numele unui oras aflat in estul Thailandei: Si Racha. Mai jos aveti si un clip privind istoria Sriracha si modul in care este produs sosul:

Unde se gaseste sos Sriracha in Bucuresti?

 

In acest moment exista pe piata o multime de sosuri cu aceeasi denumire, asa zise clone ale originalului, insa in Romania am gasit doar 2 versiuni, fiecare la cate unul dintre magazinele cu ingrediente asiatice din Dragonul Rosu.

Sosul original este considerat a fi cel al companiei Huy Fong Foods (sticla dreapta in poza), este produs in SUA, emblema de pe sticla este imaginea unui cocos si capacul este verde, simbolizand codita ardeiului chilli rosu. Pretul unei sticle mari de 740 ml este de 26 lei.

Al doilea sos Sriracha pe care l-am gasit in celalalt magazin este produs de compania Uni Eagle si este fabricat in Thailanda (sticla stanga din poza). Acesta are un vultur pe sticla (in locul cocosului) si capacul este rosu. Pretul unei sticle mari de 740 ml este de 21 lei.

Ca gust, in sosul original se distinge mai bine aroma chilliului si a usturoiului, iar sosul Uni Eagle are initial un gust putin intepator si putin dulceag, inainte de a simti iuteala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.