Primul meu quilt

Primul meu quilt

Încă din vară când am făcut geanta patchwork, care m-a înnebunit atunci cu tăiatul și cusutul de piese multe și mici, mi-am dorit să mă aventurez și să încerc să cos un quiltm cu tot ceea ce implică acest proces: realizarea topului din bucăți, matlasare și apoi coaserea bordurii.

Ce e un quilt?
M-am gândit să pun și explicația asta aici, pentru că nu cred că toată lumea  e familiarizată cu denumirea. Un quilt e format din 3 straturi de materiale: un top care de obicei e cusut din bucăți care formează un model (tehnica de a lucra cu bucăți mici se cheamă patchwork), un strat de mijloc de umplutură, care de obicei e vatelină și apoi un spate, care de obicei e o bucată mare de bumbac sau tot ceva cusut din bucăți. Toate cele 3 straturi formează un sandwich care apoi este matlasat, adică sunt aplicate cusături care au atât rol decorativ, cât și rol de a ține împreună cele 3 straturi.

Eu mi-am realizat un quilt care să îmi țină de cald atunci când citesc, însă folosind aceeași tehnică puteți face de la pături mari până la pături mici pentru bebeluși, sau chiar genți și piese de ornament pentru mese sau pereți.
Pentru quilt-ul meu am folosit niște materiale vintage moștenite și ca umplutură am ales o pătură de fleece, ceea ce a fost o improvizație din partea mea, însă îmi place rezultatul final.

Nu am urmat niciun tipar, modelul ales de mine fiind destul de simplu: mi-am calculat dreptunghiurile și inserțiile albe astfel încât după cusături dimensiunea finală să fie mai mică puțin decât pătura de fleece pe care o aveam.

Inițial când m-am apucat să scriu începusem să înșir doar greșelile și ceea ce aș putea face mai bine data viitoare, însă am șters și m-am decis ca după toată munca depusă să nu mă axez doar pe părțile negative și să îmi permit să mă bucur de ceea ce am făcut și ceea ce am învățat în procesul de realizare. Știu că data viitoare o să îmi iasă mai bine și că la final tot nu voi fi pe deplin mulțumită pentru că iarăși voi găsi ceva ce poate fi îmbunătățit, însă nu vreau să las lucrul acesta să îmi răpească din plăcerea de a lucra ceva ce chiar îmi aduce satisfacții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *