Tu cat de repede te obisnuiesti cu o masina?

Tu cat de repede te obisnuiesti cu o masina?

Cam mult am scris despre masini in ultima vreme, insa subiectele au venit asa de la sine, precum acesta a aterizat aici pe blog in urma unei intamplari de ieri.

Mai spuneam eu acum ceva timp ca sunt sofer de 6 ani deja, asa ca nu as prea avea de ce sa ma panichez atunci cand trebuie sa ma urc la volanul unei masini noi pentru mine.

Cu toate acestea mi s-a intamplat ieri sa am asa un mic moment de panica, incat preferam sa merg 2 statii pe jos ca sa imi iau bilet de autobuz si apoi sa schimb 2 autobuze ca sa ajung unde trebuia.

De ce?

Masina la volanul careia ar fi trebuit sa ma urc era un Renault Laguna, pe care il mai condusesem o singura data in trecut, cand i-am busit o roata datorita – corect ar fi sa zic din cauza – unei mari gropi din asfalt. Ei bine si de atunci am ramas asa cu o frica de masina asta, de parca era un fel de Bau Bau al tuturor masinilor.

Ma gandeam ieri ca e prea mare fata de masina mea, ca e diesel si eu am condus pana acum mai mult masini pe benzina si tot asa eram mega stresata pana sa ma urc la volan.

Cand am ajuns cu bine la destinatia mea pot sa va spun ca ma simteam foarte mandra de mine, de parca savarsisem cine stie ce minune.

A fost prima data cand am avut ceva emotii cu ocazia urcatului pentru prima data la volanul unei masini, cu toate ca mai teama ar fi trebuit sa-mi fie atunci cand am condus for the first time o masina ce mergea pe gaz…dar asta e alta poveste deja.

Tot asa legat de inceputuri si masini, pot sa va spun o intamplare amuzanta, de cand am condus eu pentru prima data un Fiat si am plecat nestiind cum e cu marsarierul. Si cum parcasem cu fata si nu reuseam de nici un fel sa bag in viteza, am profitat de faptul ca era o mica panta si am scos-o din viteza si am lasat-o sa alunece usurel afara de pe locul de parcare.

Sa va mai spun ca urmatoarea parcarea a fost una laterala si cu suficient loc si in fata incat sa ies direct? Am aflat mai tarziu ca trebuia sa apas pe schimbator ca sa intre in viteza, dar asta era deja dupa ce imi terminasem toata treaba cu masinuta pe ziua respectiva.

La voi cum e cu masinile la inceput? Va obisnuiti repede sau vi se mai intampla stangacii precum mie?

9 Replies to “Tu cat de repede te obisnuiesti cu o masina?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *