Orteze de mâini – alternativele recomandate de mine

Orteze de mâini – alternativele recomandate de mine

Cu siguranță nu le recomand pentru folosire zilnică, dar în cazul în care avem nevoie sunt cele mai bune alegeri: orteze de mâini. Citește mai departe să afli toate informațiile pentru care eu ași alege o orteză în loc de ghipsul tradițional.

Ortezele sunt definite ca și dispozitive medicale care protejează și susțin sistemul locomotor. Folosirea ortezelor de mâini este indicat de către medici ortopezi-traumatologi cât și de neurochirurgi, balneologi, kinetoterapeuți, reumatologi persoanelor căruia este recomandat un tratament post-operator de ex.: după fracturi distale al antebraţului, post-imobilizare în aparat ghipsat sau în caz de suspiciune de entorsă sau luxație. Ortezele de mâini pot fi folosite ca și o alternativă ale apartelor ghipsate și sunt considerate ca un trantament conservator al fracturilor distale şi stabile de radius. O astfel de orteză ajută în fixarea și recuperarea după o entorsă severă al încheieturii, astfel oferind o protecție corectă din punct de vedere fiziologic.

Ceea ce privește aspectul exterior al acestor dispozitive medicale este demonstrat faptul că pe termen lung oamenii folosesc mai bine un produs care are un aspect atractiv față de produsul care are un design mai puțin favorabil. În plus un design atractiv ajută foarte mult în procesul de selecționare al dispozitivului dorit. Știu că majoritatea omaneilor sunt obișnuiți cu așa numitele ghipsurile tradiționale dacă vine vorba despre desene pe ghips, dar știm cu toții că imaginația copiilor nu cunoaște hotare.

Aceste orteze de mâini sunt compuse din două atele rigide sau în unele cazuri palma este dotată cu o tijă metalică detașabilă (astfel se poate folosi pe ambele mâini), din cinci benzi cu prindere velcro și dintr-un material confortabil. Materialul poate să fie: neopren, nylon, etc. Dacă luăm în considerare igiena și confortul alegerea acestor dispozitive medicale în unele cazuri reprezintă un avantaj față de aparatele ghipsate. De exemplu materialul ortezelor de mâini permite circulația aerului, astfel împiedică răspândirea bacteriilor pe membrul afectat. În funcție de prescripția medicală aceste orteze de mâini pot fi folsite cu sau fără tijă metalică.

Care este mărimea potrivită? Aceste orteze de mâini la unele producători se găsesc în mărimi universale, adică se potrivesc oricui. Alți producători ofer în trei – patru mărimi diferite potrivit circumferinței încheieturii mâinii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.