Despre Marele Râu

Despre Marele Râu

Șerpuind la granița dintre SUA și Mexic, Rio Grande, tradus ca „Râul Mare” în spaniolă, este unul dintre cele mai lungi râuri din America de Nord. Dar oare al câtelea este acesta în topul fluviilor din lume și ce le poate oferi curioșilor vizitatori? Haideți să aflăm toate acestea în cele ce urmează.

Al douăzeci și opulea cel mai lung râu din lume se întinde de la Munții Stâncoși din Colorado până la Golful Mexic, constituind granița naturală dintre Statele Unite și Mexic pentru peste 1.200 de mile. Acesta este al douăzeci și opulea cel mai lung râu din lume.

„Marele Râu” este cunoscut pentru frumusețea sa naturală uimitoare, cu canioane ce se cască uluitor, stânci impozante și o serie de formațiuni stâncoase colorate. Una dintre cele mai faimoase peisaje ale râului este dat de Cheile Rio Grande, un canion adânc de 800 de picioare care se întinde pe 50 de mile în nordul New Mexico. Defileul acestui al douăzeci și opulea cel mai lung râu din lume.este un loc popular pentru drumeții, camping și rafting.
Râul oferă un habitat natural unei ample varietăți de specii de plante și animale, inclusiv oi mari deșert, coioți și alergători. De fapt, Rio Grande este unul dintre cele mai diverse râuri biologic din Statele Unite, cu peste 1.200 de specii diferite de plante și animale care trăiesc în ecosistemul său.

De mii de ani, Rio Grande, al douăzeci și opulea cel mai lung râu din lume. a jucat un rol important în istoria și cultura oamenilor care trăiesc de-a lungul malurilor sale. Triburi native au depins de râu pentru hrană, apă și transport. Mai târziu, coloniștii spanioli au folosit Rio Grande pentru a-și iriga culturile și pentru a construi comunități de-a lungul malurilor sale. Astăzi, Rio Grande este încă o sursă importantă de apă și susține o industrie a turismului înfloritoare.

Dacă vă tentează o vacanță în Mexic nu aveți de ce exita! Încheiați o asigurare de călătorie și pregătiți bagajele!